Nuorten foorumi 16–30-vuotiaille maailmalla asuville suomalaisnuorille

Nuorten foorumissa pääset tutustumaan muihin maailmalla asuviin suomalaistaustausiin nuoriin ja keskustelemaan yhdessä ulkosuomalaisia koskevista kysymyksistä ja kehittämään niihin konkreettisia parannusehdotuksia. Ilmoittaudu viimeistään ma 3.5.mennessä

Kiinnostaako sinua tutustua muihin maailmalla asuviin suomalaistaustausiin nuoriin?
Oletko avoin erilaisille näkemyksille ja kiinnostunut yhteiskunnallisista asioista?
Haluatko vaikuttaa ulkosuomalaisten nuorten asioihin?
Tule mukaan ulkosuomalaisnuorten foorumiin keskustelemaan ajatuksista, ideoista ja tulevaisuuden visiosta!

Milloin: Torstai, 6. toukokuuta 2021 klo 17-19 Suomen aikaa (UTC +3:00)

Kenelle: 16–30-vuotiaille maailmalla asuville suomalaisnuorille. Sinun ei tarvitse olla Suomen kansalainen, riittää että sinulla on suomalaisia sukujuuria. Osallistuminen on maksutonta.

Mitä: Suomi-Seuran nuorten foorumi on maailmalla asuvien suomalaisnuorten verkosto.  Pääosassa ovat ryhmäkeskustelut eri teemoista, jotka voivat liittyä esim. Suomeen muuttoon (opiskelu ja työnhaku) tai suomen kielen ylläpitoon ulkomailla. Yhdessä keskusteluryhmässä osallistujat ideoivat Aalto-yliopiston opiskelijoiden kanssa sitä, miten nuorten ääni saadaan kuulumaan Suomen yhteiskunnassa entistä paremmin.
Tapahtuman lopussa nauhoitetaan videotervehdys, joka esitetään USP:in 10. istunnossa, joka kokoontuu etänä 11.-12.06.2021.

Miten: tilaisuus toteutetaan Zoom-etäyhteydellä (Zoom Meeting). Voit osallistua mistä päin maailmaa tahansa, vaikka kotisohvaltasi, tietokoneella tai mobiililaitteella. Tapahtuman kielet ovat suomi ja englanti (osa ohjelmaa on suomeksi, osa englanniksi).

Mikä on nuorten foorumin tavoite?
Suomi-Seura ry haluaa tarjota ulkosuomalaisnuorille mahdollisuuden verkostoitua keskenään ja rohkaista 16–30-vuotiaita maailmalla asuvia suomalaisnuoria osallistumaan suomalaisen yhteiskunnan kehittämiseen. Tavoitteena on luoda malli, jonka kautta nuoret pääsevät paremmin esille sekä Suomi-Seuran että USP:n toiminnassa ja tätä kautta ulkosuomalaisia koskevassa päätöksenteossa Suomessa.

Järjestäjä: Tapahtuman järjestää Suomi-Seura ry yhteistyössä Aalto yliopiston Design for Government kurssin opiskelijoiden kanssa.

Ilmoittaudu nuorten foorumiin  viimeistään ma 3. toukokuuta 2021:
Lähetä meille sähköposti tai WhatsApp-tekstiviesti, jossa annat alla oleva tietoa. Jos haluat, voit lisäksi lähettää meille lyhyen esittelyvideon itsestäsi (max. 3 min).
• nimi
• asuinpaikka (paikkakunta ja maa)
• kieli: Tapahtuman kielet ovat suomi ja englanti. Kummalla kielellä haluat osallistua tapahtumaan? Kerro myös kielitaidostasi (ehkä ymmärrät suomea, vaikka et sitä puhu jne).
• jos olet alle 18-vuotias, lähetä meille myös vanhempasi yhteystiedot (nimi ja sähköpostisoite). Tarvitsemme alaikäiseltä osallistujalta huoltajan suostumuksen. Otamme häneen yhteyttä ja pyydämme luvan.
• valinnainen: Mitä asioita haluaisit käsiteltävän keskusteluissa? Meitä kiinnostaa kuulla, mihin asiaan haluaisit vaikuttaa ja millaista muutosta siihen toivot.

Lähetä ilmoittautumisviesti viimeistään ma 3. toukokuuta, aiheena ”nuorten foorumi”:
• sähköpostilla osoitteeseen: [email protected] tai
• WhatsApp-viestillä numeroon +358 (0)44 710 9384
Lähetämme ilmoittautuneille Zoom-linkin tapahtumaan.

Lisätietoja:  Susanne Triesch [email protected]