Parlamenttisimulaatio 16–30-vuotiaille ulkosuomalaisnuorille

Haemme parlamenttisimulaatioon nuoria, jotka ovat kiinnostuneita jakamaan ajatuksiaan muiden yhteiskunnallisista asioista kiinnostuneiden ulkosuomalaisnuorten kanssa.

Digitaalinen maapallo ja näppäimistöllä näppäilevät sormet, taustalla suurkaupungin sihuetti

Milloin: 27. helmikuuta 2021 klo 16 – 19 Suomen aikaa (UTC +2:00) Tilaisuus on siirretty huhtikuulle, 2021. Ilmoitamme tarkaemman ajankohdan myöhemmin.

Miten: Parlamenttisimulaatio toteutetaan Zoom-etäyhteydellä (Zoom Meeting). Voit osallistua mistä päin maailmaa tahansa, vaikka kotisohvaltasi.

Kenelle: 16–30-vuotiaille maailmalla asuville suomalaisnuorille. Sinun ei tarvitse olla Suomen kansalainen, riittää että sinulla on suomalaisia sukujuuria. Osallistuminen on maksutonta.

Ilmoittaudu simulaatioon viimeistään 11.1.2021. 31.3.2021 mennessä.

Parlamenttisimulaatiossa pääset keskustelemaan ulkosuomalaisia koskevista kysymyksistä ja kehittämään niihin konkreettisia parannusehdotuksia muiden ulkosuomalaisnuorten kanssa.

Simulaatiossa käsiteltävät teemat voivat liittyä esim. Suomeen muuttoon (opiskelu ja työnhaku), suomen kielen ylläpitoon ulkomailla tai vaikkapa miten Suomen tuntemusta voisi edistää ulkosuomalaisnuorten parissa. 

Simulaation kielet ovat suomi ja englanti (osa ohjelmaa on suomeksi, osa englanniksi).

Tapahtuma on mainio tilaisuus oppia uutta ja tavata muita ulkosuomalaisnuoria.

Ilmoittaudu parlamenttisimulaatioon:

Lähetä meille lyhyt esittelyvideo itsestäsi (max. 3 min).

Alkuun voit kertoa nimesi, ikäsi, asuinpaikkasi ja mitä suomalaisuus sinulle merkitsee.

Kerro lisäksi:

  • Miksi haluat mukaan parlamenttisimulaatioon?
  • Mitä asioita haluaisit käsiteltävän simulaation työryhmässä? Kerro mihin asiaan haluaisit vaikuttaa ja millaista muutosta siihen toivot?  Voit osallistua simulaatioon, vaikka sinulla ei olisi mielessä aihetta, josta haluaisit keskustella. Kerro silloin, että haluat tulla seuraamaan simulaatiota.
  • Voit tehdä videon suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi. Jos teet videon ruotsiksi tai englanniksi, kerro myös minkä verran osaat suomea (esim. minkä verran ymmärrät suomea).

Lähetä video liitetiedostona tai linkki videoon henkilökohtaisesta sähköpostistasi tai WhatsApp-viestillä.

Jos lähetät linkin, varmista, että olet jakanut tarvittavat oikeudet videon katseluun ja että video on katsottavissa vähintään helmikuun huhtikuun 2021 loppuun saakka.

Laita sähköposti- tai WhatsApp-viestiin myös seuraavat tiedot:

  • nimi
  • asuinpaikka (paikkakunta ja maa)
  • jos olet alle 18-vuotias, lähetä meille myös vanhempasi yhteystiedot (nimi ja sähköpostisoite). Tarvitsemme alaikäiseltä osallistujalta huoltajan suostumuksen. Otamme häneen yhteyttä ja pyydämme luvan.

Kirjoita sähköpostin aihekenttään SIMULAATIO ja nimesi (etunimi, sukunimi).

Lähetä video viimeistään 31.3.2021

  • sähköpostilla osoitteeseen: [email protected] tai
  • WhatsApp-viestillä numeroon +358 (0)44 710 9384

Lähetämme ilmoittautuneille lisätietoa simulaatiosta samaan sähköpostiin tai WhatsApp-numeroon, josta video on lähetetty.

Tutustu parlamenttisimulaatioon paremmin tästä linkistä>