Hae korkeakouluharjoittelijaksi Suomi-Seuraan!

Kiinnostaako vaikuttamisviestintä? Sytytkö ulkosuomalaisuudesta ja vaalikeväästä? Jos vastaus on kyllä, hae harjoittelijaksi Suomi-Seuraan kevääksi 2023! Viimeinen hakupäivä on maanantai 28.11.2022.  

Kiinnostaako vaikuttamisviestintä? Sytytkö ulkosuomalaisuudesta ja vaalikeväästä? Jos vastaus on kyllä, hae meille harjoittelijaksi! 

Suomi-Seura ry on ulkosuomalaisten, eli maailmalla asuvien suomalaisten etu- ja palvelujärjestö. Muuttoliikkeen seurauksena maailmalla asuu lähes kaksi miljoonaa suomalaistaustaista henkilöä, joista noin 300 000 on Suomen kansalaisia. Äänioikeutettuja ulkosuomalaisia on runsaat 250 000.  Ulkosuomalaisuus on osa koko Suomen tarinaa ja yhä useammalla suomalaisista on omakohtaista kokemusta ulkosuomalaisuudesta.  Voit tutustua Suomi-Seuraan nettisivuillamme tästä linkistä.

Haemme nyt Suomi-Seuraan korkeakouluharjoittelijaa kolmen kuukauden ajaksi. Harjoittelu alkaa alustavasti 16.1.2023, mutta pieni jousto aloituksen suhteen on mahdollinen. Toimistomme sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä Mariankadulla Helsingin Kruunuhaassa ja harjoittelu toteutetaan pääosin toimistolla. 

Eduskuntavaaleissa edistämme ulkosuomalaisten äänestysaktiivisuutta paikkaamalla ulkosuomalaisten informaatiovajetta ja aktivoimalla erityisesti nuoria ulkosuomalaisia. Meillä on alkanut myös Virta-projekti, jossa kehitämme erityisesti nuorille ulkosuomalaisille tarkoitetun virtuaalisen osallistumisalustan.  

Harjoittelijan pääasiallisina tehtävinä on avustaa Suomi-Seuran vaikuttamisviestinnässä sekä Virta-projektissa. Harjoittelijalle tarjotaan monipuolisia viestinnän tehtäviä kuten ulkosuomalaisten viestintäkartoitukseen ja Virta-projektiin osallistuminen, raportin laatiminen vaaliviestinnän saavutettavuudesta, erilaisten tilaisuuksien järjestäminen ja Suomi-Seuran asiantuntijoiden avustaminen monissa erilaisissa teemoissa tarpeen mukaan. Harjoittelun työtehtäviä on myös mahdollista räätälöidä harjoittelijan oman kiinnostuksen mukaan. 

Toivomme hakemuksia oma-aloitteisilta ja motivoituneilta henkilöiltä. Emme vaadi mittavaa aikaisempaa kokemusta, kunhan sinulla on kiinnostusta ulkosuomalaisia kohtaan ja olet valmis oppimaan! Lisäksi harjoittelijallamme tulisi olla: 

  • Käytössään yliopiston harjoittelutuki. 
  • Suomen sekä englannin kielen hyvä kirjallinen ja suullinen osaaminen. 
  • Ymmärrystä yhteiskunnallisista teemoista ja kysymyksistä. 
  • Kokemusta viestinnästä ja/tai tapahtumajärjestämisestä. 
  • Eduksi katsotaan ulkomaankokemukset, ymmärrys ulkosuomalaisuudesta sekä ruotsin kielen taito, mutta nämä eivät ole vaatimuksia harjoittelupaikan saamiselle. 

Korkeakouluharjoittelijalle maksetaan Kelan vuoden 2023 työssäoloehdon täyttävä vähimmäispalkka (vuonna 2022 1283 euroa/kk). 

Jäikö jokin vielä mietityttämään? Lisätietoja harjoittelusta voit kysyä hankekoordinaattori Saana Annalalta (p. 044 710 9387), soittoajat perjantaina 18.11. klo 11–13 ja torstaina 24.11. klo 13–15. 

Innostuitko? Hae siis hetimmiten meille harjoittelijaksi!  

Hakuohjeet: 

  • Lähetä CV ja hakemuskirje pdf-tiedostoina osoitteeseen [email protected]  
  • Otsikoi sähköpostisi ”Hakemus harjoittelijaksi”. 
  • Viimeinen hakupäivä on maanantai 28.11.  

Kutsumme osan hakijoista haastatteluun, jotka järjestetään alustavasti viikolla 49.